KIINNOSTAisKO

SELLAI TYÖPAIKKANA?

Olipa kerran..

Sellain tarina alkoi vuonna 2018, kun Teemu aka Hemppa, työskenteli markkinoinnin johtotehtävissä. Hänen vastuulleen kuului siten myös markkinointiin liittyvät hankinnat. Hän tapasi päivittäin eri palveluntarjoajia, yrittäjiä ja myyjiä. Maailma oli täynnä hyviä palveluita ja tuotteita. Oli myös selvää, että osa yrityksistä tarvitsi paljon apua.

Vuosien aikana Teemu näki kymmenittäin epäselviä tuote-esittelyitä ja outoja no-show tilanteita. Hän osallistui buukkareiden järjestämiin tapaamisiin, joissa kumpikaan osapuoli ei ollut ihan varma, onko edes oikeassa paikassa. Hän koki tyrkyttämistä ja myynnin kikkoja, vaikka tarvetta ratkaisulle ei ollut olemassakaan. Joskus hankinnan jälkeen jäi myös huijattu olo. Oli selvää ettei ostajasta pitäisi tuntua tältä ja että yritykset kaipaavat apua myynnissä.

Niinpä eräänä päivänä…

…syntyi idea sellaisesta yrityksestä, jossa B2B-asiantuntijamyyntiä tehdään palveluna; sellaisesta yrityksestä, jossa on kannustava tunnelma ja onnelliset asiakkaat; sellaisesta yrityksestä, jossa työntekijät kokevat työnsä merkitykselliseksi ja hyvin palkituksi.

Toiminta alkoi pienen yksiön kotitoimistossa Helsingin Hermannissa kaksi vuotta sitten keväällä. Tänä päivänä tuotamme palvelua Vallilan Konepajan Wonderlandista kymmenille toimeksiantajille. Tavoitteenamme on olla alamme paras kansainvälinen toimija. Sitä tavoitetta kohti haluamme tarinaamme jatkaa.

Hemppa ja Tomppa
Sellain perustajat Tomi ja Teemu Wonderlandissa. (Kuva Wonderland)

Haluamme tehdä laadukasta myyntiä

Hyvän myynnin tärkein mittari on asiakastyytyväisyys. Siksi keskitymme sisäisesti paljon palkkiomalleihin. Myyjän provisiopalkka on yksi tapa yritykselle ulkoistaa liiketoimintansa riskejä yksityishenkilöille. Me emme usko, että vahvasti provisioon nojautuva palkitsemismalli edistää paremmin liiketoimintaa. Pahimmillaan raaka provisio synnyttää pettyneitä asiakkuuksia, huijattua asiakaskokemusta, huonoja arvosteluita, peruuntuneita kauppoja ja epäselviä sopimuksia. Me uskomme siihen, että B2B-asiantuntijan myyntityö on arvokasta asiakaspalvelutyötä, joka tähtää kauppaan, mutta ei taloudellisella väkivallalla.

Missio

Teemme hyvää kaikkialla maailmassa.

Hyvän myynnin tärkein mittari on asiakaskokemus. Hyvä myynti keskittyy asiakkaan ongelman ratkaisuun. Se on asiakaslähtöistä, mitattua ja dokumentoitua työtä.

Visio

Olla maailman tuottavin myyntiorganisaatio.

Haluamme lisätä hyvän myynnin ymmärrystä sekä jakaa tietoa ja tarjota palveluitamme jokaisella mantereella. Sellain avulla inspiroituneilla asiantuntijamyyjillä ja yrityksillä on mahdollisuus tehdä töitä yhdessä.

Kalle ja Ilkka Sellai

Paras työpaikka toistaiseksi.

Sellainen palaute

Täällä saa oikeasti vaikuttaa yrityksen kulttuuriin ja työtapoihin.

Sellainen palaute

Ammattimaista myyntityötä pieni pilke silmäkulmassa.

Sellainen palaute

Tykkään tästä tunnelmasta. Kaikki huomioi ja auttaa toisiaan.

Sellainen palaute

Hyvä kulttuuri ja huippu kollegat.

Sellainen palaute

Parasta on se, kun tyypit aidosti välittävät toisistaan.

Sellainen palaute

Arvot ohjaavat päätöksiä, kulttuuri johtaa tekemistä

Kulttuuri johtaa ihmisten tekemistä. Siksi on tärkeää johtaa kulttuuria. Meillä arvot ja kulttuuri ovat avain asemassa. B2B-maailmassa ei ole pikavoittoja. Rakennamme yritystämme pitkällä tähtäimellä.

Meitä ohjaavat arvot ovat rohkeus, oppiminen, auttaminen ja tekemisen asenne.

Meillä saa olla sellainen kuin on. Palkkaamme positiivisia ja erilaisia ihmisiä. Uskomme, että erilaiset ihmiset ovat rikkaus. Siitä meidän nimemmekin on osittain saanut alkunsa.

Disclaimer: Olemme aina rehellisiä, siksi haluamme todeta, että toistaiseksi olemme onnistuneet houkuttelemaan mukaan lähinnä nuoria korkeakoulutettuja miehiä. Tämä ei ole ollut tietenkään tarkoituksemme. Diversiteetti on rikkaus ja kaipaamme erilaisia ihmisiä mukaan porukkaamme

rohkeus

Rohkeus

Rohkeus on sitä, että uskallat yrittää. Meillä saa yrittää ja epäonnistua, kokeilla ja kontata. Virheet ovat meillä sallittuja, jopa toivottuja, koska haluamme päästä suuriin kasvutavoitteisiimme.

OPPIMINEN

Oppiminen

Haluamme saada jokaisen työntekijämme oppimiskäyrän rakettimaiseen kasvuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Osaaminen ja kokemus ovat arvokkaita asioita, joita ihmiseltä ei voi viedä pois.

auttaminen

Auttaminen

Auttaminen on läsnä kaikessa mitä teemme. Myynti on auttamista, kouluttaminen ja couchaus on auttamista, yhteistyö on auttamista.

tekemisen meininki

Tekemisen asenne

Tiedätkö sen ihanan tunteen, kun katsoo oman käden jälkeä ja miettii "minä tein tuon"? Tämä tunne on se arvo. Me myös palkitsemme tekemisen meiningistä runsaskätisesti.

Motivaatio myyntiin kumpuaa rakkaudesta

Ilkka Laine vetää Sellailla uusien asiakkuuksien projekteja. Hän kuvaa blogissaan hyvin, miltä Sellaissa tuntuu edustaa päämiehiä heidän erilaisissa toimeksiannoissaan.  

sellai työpaikka

palkka tehdystä työstä

Palkitseminen

Moneen muuhun myyntiorganisaatioon verrattuna, olemme hieman erilainen. Meillä suurin osa palkasta tulee suoritteista, ei siis provisioista. Suorite on siis dokumentoitu myyntitoimenpide. Emme  tuijota konsulttimme työtunteja tai -aikoja. Työ mitataan näissä suoritteissa, eli tehdyssä työmäärässä. Aloittava konsultti tienaa noin 2250 €/kk. Kolmen kuukauden jälkeen hän voi odottaa suoritteilla jo 3750 €/kk tuloja. Kokenut ja prosessit hyvin oppinut konsultti tienaa meillä noin 4000-8000 €/kk.

wonderland

Toimiston meininki

Työskentelemme Wonderlandin tiloissa Vallilan Konepajalla. Nimensä mukaisesti paikka on omanlaisensa ihmemaa. Täällä on Sellain porukan lisäksi ihania tyyppejä eri yrityksistä ja rento tunnelma. Viikottaiset joogat, kuukausittaiset vohveliluennot ja mahtava henkilökunta auttaa pitämään lipun korkealla. Nykytilanteessa olemme kaikki myös valmiudessa tekemään työmme kotoa.

elle ja olivia sellai

Sellai työviikko

Olisi kiva sanoa, että Sellaissa ei ole kahta samanlaista viikkoa. Se on kyllä totta, mutta kuulostaa kornilta… Noniin, asiaan.

Meillä tehdään töitä hyvien ohjeistusten mukaan, mutta itsenäisesti. Jokainen konsultti voi itse ohjata kalenteriaan mielensä, arkensa ja oman osaamisensa mukaan. Meillä ei tuijoteta työaikaa, vaan laadukkaasti tehtyä työtä. Kaikkien konsulttien viikko rakentuu koulutuksista, asiakastyöstä tiimeissä, itsensä kehittämisestä sekä raportoinnista. Maanantai, keskiviikko ja perjantai on ainoat päivät, jolloin on kalenteroitua yhteistä tekemistä. Muuten konsulttimme työskentelevät hyvin itsenäisesti joko yksin tai tiimissä.

teemu

Alkuviikko

Maanantaina koko toimiston porukka on paikalla. Päivä alkaa hyvällä aamupalalla ja sisäisellä palaverilla. Kaikki kertovat viikon tavoitteet ja siitä aamu jatkuu yhteisellä soittotunnilla. On kiva aloittaa viikko, kun tavoitteet ovat selkeät ja vasta täytetty hyvällä aamupalalla.

Keskiviikko

Keskellä viikolla pysähdymme yhdessä kouluttautumaan. Vuorotellen, Sellain konsultti kouluttaa meitä muita. Joskus koulutukset liittyvät myyntiin, joskus johonkin ihan muuhun. Joka toinen viikko, Olivia vetää markkinoinnin open doorin, johon saa tulla kertomaan markkinointi-ideoita. Monet konsultit pitävät myös etäpäivän keskellä viikkoa, kun pitää keskittyä itsenäiseen työskentelyyn.

Loppuviikko

Loppuviikkoon osuu usein suurin osa sisäisistä kehityspalavereista ja henkilökohtaisesta sparrauksesta. Silloin myös raportoimme asiakkaille projektien etenemisestä. Perjantaisin wräpätään viikko koko tiimin voimin, juhlitaan kauppoja ja vietetään epävirallisia aftereita Wonderlandissa.

kiinnostaako olla sellainen?

Kiinnostuitko meistä?

Meillä pääset mukaan alkumatkalla olevaan, kasvavaan yritykseen. Tarjoamme inspiroivan työympäristön, jossa pääset kehittämään itseäsi ja luomaan menestystä itsellesi yhdessä muiden kanssa.